WINSTGEVENDE PLANNEN!

Online training

Dé training voor ambitieuze ondernemers
die geld willen verdienen met hun plannen!

Golden Tuesday
0Dagen0Uren0Minuten0Seconden
Golden Tuesday

WINSTGEVENDE PLANNEN!

Online training

Dé training voor ambitieuze ondernemers
die geld willen verdienen met hun plannen!

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Resultaat

Winstgevend, haalbaar en direct uitvoerbaar plan voor 2021!

Online

+/- 25 video lessen
Vanachter je eigen computer.
Direct starten, kijk zo vaak je wilt

Inspiratie

Laat je inspireren, krijg winstgevende ideëen en hernieuw je energie!

Materialen

Inclusief de voorbereidingslessen en excel template Winstgevende Plannen

Winstgevende Plannen is:

Een volledige online training waarmee je je plannen voor 2021 uitwerkt en op papier zet,
Zodat je precies weet hoeveel je gaat verdienen als je doet wat je in je hoofd hebt,
Een marketing- en salesplan opsteltom je diensten en producten daadwerkelijk te verkopen én
een super concreet 12 wekenplan opstelt waarin exact staat wat je gaat doen 
om die plannen ook daadwerkelijk te realiseren 

Vertaal je doelen in een Winstgevend Plan!

Winstgevende Plannen is dé training voor ambitieuze ondernemers die richting willen geven aan hun plannen.

 Je maakt een winstgevend plan voor 2021.

Je denkt na over wat je wanneer gaat verkopen,

Hoeveel omzet en kosten je gaat maken en hoeveel je plannen onder aan de streep opleveren

Je maakt een marketing- en verkoopplan

En je maakt een super concreet actieplan zodat je precies weet wat je te doen staat om je plannen waar te maken.

Je hebt na deze training een  winstgevend plan, een marketing- en verkoopplan en een super concreet actieplan.

Je hebt focus, een basis voor belangrijke beslissingen en een waardevol plan wat de basis vormt voor je dagelijkse acties!

Het is online, je kunt direct starten en zo vaak kijken als je wilt

Inclusief de excel template winstgevende plannen.

Wat krijg je precies?

Ik laat je in een korte video zien waar je precies allemaal toegang toe krijgt na aanschaf van deze training:

Ervaringen van deelnemers

Deze deelnemers deden in november 2020 mee aan de Livestream:

Een geweldige ervaring! Ik had vanaf de start een bijzonder steile leercurve. En alles viel op z’n plek op de momenten dat het nodig was. Een tweedaagse met zeer competente trainers en heel interactieve deelnemers. Ik heb mij direct ingeschreven voor de 2021-editie en kan niet wachten om te laten zien wat ik dan met deze plannen bereikt heb.

Het waren twee super inspirerende TOP-dagen, waarin ik nieuwe inzichten heb opgedaan over financiën, maar ook over realistisch plannen en nog heel veel meer. Online is het ook super om mee te maken: met een enthousiaste Femke die je in actie houdt, een chatbox met echte verbinding met de andere deelnemers, en leuke oefeningen tussendoor. Zo blij dat ik – vanuit Lindau, Duitsland – online hierbij aanwezig kon zijn! Femke en het team: hartelijk dank en tot volgend jaar!

Ik vond het event Winstgevende Plannen super. Dat het een online-editie was, deed niets af aan de sfeer, energie en interactie.

We hebben met de drie eigenaren van ons bedrijf deelgenomen. Het is heel waardevol om samen in gesprek te gaan en vorm te geven aan de plannen. Dit tweedaagse event gaf daarin structuur; het is alsof we letterlijk bij de hand zijn genomen. Dus na het voorbereidende huiswerk en de twee dagen training is ons jaarplan voor 2021 af! We weten precies wat we gaan doen en wat dat oplevert. Bovendien hebben we ook op inhoudelijk niveau goede gesprekken met elkaar gevoerd en zitten we samen op koers. Kortom, ik ben blij en tevreden.

Misschien was het ook zonder dit event prima gelukt om ons plan te maken. Maar mijn ervaring is: wanneer ga je het dan doen? En houd je je aan je eigen afspraken? Het event geeft je twee dagen complete focus en handvatten.

Dus voor iedereen die er niet toe komt om een compleet en compact jaarplan te maken: Winstgevende Plannen is een absolute aanrader!

Ik had er meteen vertrouwen in dat de online variant van Winstgevende Plannen in zeer goede handen zou zijn bij Femke en haar team. Als Femke iets doet, doet ze het heel goed. En dat heeft ze ook nu weer helemaal waargemaakt.

Het was een feestje, dat al begon met de enorme box met inhoud die we van tevoren toegestuurd kregen. Maar zeker ook de twee dagen zelf: de energie bleef hoog en bruisend. Hoe fijn om twee dagen full focus aan je eigen plan voor komend jaar te werken mét de support van Femke én de inzichten die je opdoet van de andere deelnemers.

Ik heb me weer ingeschreven voor volgend jaar. Dan hoop ik wel op een live-bijeenkomst, omdat het netwerken (ondanks de breakout rooms) live gewoon makkelijk gaat en je langer de tijd hebt om met elkaar door te praten over je plannen. Ik denk dat élke ondernemer deze tweedaagse kan gebruiken om vol inspiratie en met concrete, haalbare plannen klaar te staan voor het nieuwe jaar. Doen dus!

Toen Femke in de nieuwsbrief zei ‘dat ze besloten had om helemaal online te gaan, BOEM!’, dacht ik: als jij BOEM doet, doe ik dat ook! Ik vond dat zo sterk. Ik ontmoette Femke zo’n 10 jaar geleden als zzp’er. En kijk eens waar zij nu staat! Dat vind ik heel inspirerend, dat is wat focus doet. Mijn valkuil is dat ik geen prioriteit maak van mijn eigen bedrijf. Ik heb genoeg opdrachten, maar niet altijd in de richting die ik zelf wil. Door Winstgevende Plannen ben ik weer serieus bezig en heb ik van A tot Z in beeld wat ik wil! Zowel rondom financiën, social media, maar ook in diepgang en mindset. Werken aan mijn bedrijf geeft energie! Ik weet nu wat ik te doen heb, en Femke heeft de manieren om mij daaraan te houden.

Femke zegt dat ze waarheid en wijsheid niet in pacht heeft. Dat klopt. En tegelijkertijd lijkt ze het daardoor precies wel te hebben. Ze is heel persoonlijk. Ik heb het gevoel dat ze iedereen bedient. Zelfs al stel je geen vraag, dan nog heeft ze het tegen jou.

Ik vind Winstgevende Plannen boven verwachting goed, zeker online. Je krijgt echt waar voor je geld. Kom maar op met die tools en motivatie!

In 2018 deed ik voor het eerst mee aan Winstgevende Plannen en maakte ik samen met mijn CFO plannen voor 2019. Best heel ambitieus. Ik zorgde voor de ideeën, mijn CFO voor de prijskaartjes (wat kan er financieel) en samen deden we precies die dingen die het bedrijf dat jaar succesvol maakten. Het plan voor 2019 leek heel uitdagend (drie keer de omzet van 2018), maar in mei hadden we de beoogde omzet (contractueel) al gehaald! Het plan was dus ambitieus, maar ook realiseerbaar en succesvol. Elke inkomende euro werden weggezet volgens het systeem van Profit First. Voor ons is de kracht van Winstgevende Plannen dat je ‘gedwongen’ wordt om je plannen daadwerkelijk uit te werken waardoor je een houvast hebt om op te koersen. En dat ambitie en financiën hierin samenwerken.

In het jaar 2020 hebben we minder omzet gedraaid. Dat komt deels door corona, maar ook, denk ik, omdat we geen plannen hadden gemaakt. We hadden verwacht dat we door zouden kunnen gaan op de koers van de oude plannen. Dat was voor mij een belangrijke les: je kunt immers niet zeilen op de wind van gisteren. Dus meldden wij ons voor Winstgevende Plannen. Ten eerste om onze mindset weer helder te krijgen op wat we willen bereiken onder welke condities. Ten tweede om de batterij weer op te laden met positiviteit en inspiratie. En Femke is inspirerend. Zij spreekt de taal van ondernemers, snapt waar je mee te dealen hebt, deelt haar ervaring en biedt praktische oplossingen. Ze maakt financiën leuk en (vooral!) lonend.

Focus, Plan, Actie!

Herken je dit?

Dat je het zo druk hebt dat je van de ene activiteit in de andere rolt?

Of dat je in deze uitzonderlijke situatie eigenlijk niet goed genoeg kunt verdienen met dat wat je doet?

Dat het jaar al weer voorbij is voordat je het beseft? En dat het je (weer) niet gelukt is om dat product, waarvan je zeker weet dat het een gat in de markt is, te lanceren?

Dat je hele gave dingen doet, maar dat je wel geleefd wordt door je mailbox, je klanten en de social media?

Dat je dolgraag iets nieuws neer wilt zetten, maar dat je geen idee hebt of het financieel wel haalbaar is?

Dan is deze training dé training waar je bij wilt zijn!

Een goed plan is de eerste stap naar een goed resultaat!

Een plan is niet heilig, en vaak neemt het leven een andere loop dan jij had gepland. Maar:

Een plan geeft richting

Dankzij een plan kun je de juiste keuzes maken

En de juiste prioriteiten stellen

Een plan geeft focus

Waardoor je je doelstellingen sneller behaalt

Femke Hogema

Ik ben Femke Hogema, sinds 2007 ben ik ondernemer met een succesvol bedrijf. 

Als auteur, spreker en trainer inspireer ik ondernemend Nederland om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen. Omdat je alleen dán een succesvol bedrijf kunt neerzetten, wanneer je zelf grip op cijfers hebt.

Ik ben auteur van de nr. 1 bestseller Winstgevende Plannen. In 2017 maakte ik de Nederlandse bewerking van het inmens populaire boek Profit First! In 2018 schreef ik De Winstadviseur, wat binnen een half jaar herdrukt werd en wat in 2020 internationaal is uitgebracht. Van mijn allereerste boek ‘Financiën voor ZZP’ers’ zijn ondertussen ruim 20.000 exemplaren verkocht. Daarnaast ben ik opgeleid tot NLP Mastercoach en trainer.

Ik word regelmatig geïnterviewd door Radio en gedrukte media over mijn kennis van Financiën; speciaal gericht op de zelfstandig ondernemer.

In juni 2019 was ik bij SBS6 te zien als financieel coach in het programma Hoeveel ben je waard?

Ik ontdek zelf meer en meer dat je alléén dan een winstgevend bedrijf kunt runnen als je de cijfers omarmt

Met veel plezier en enthousiasme heb ik honderden ondernemers Financieel Bewust gemaakt, en ik begeleid ook jou graag naar Financieel Bewust ondernemerschap.

Programma

Voorbereidingslessen (video’s; templates; opdrachten)

Voorbereidingsopdracht 1.

 • Bereken je tarief 
 • Ook als je helemaal niet uurtje-factuurtje werkt, een essentieel element in je prijsbepaling
 • Ontdek wat er allemaal onderdeel is van je tarief (videolessen)
 • Incl. super handige template waarin je jouw minimale tarief in een handomdraai uitrekenent.
 • Vraag met meer zelfvertrouwen hogere prijzen; omdat je weet dat je prijs klopt!

Voorbereidingsopdracht 2.

 • Ontdek de 7 belangrijkste verdienmodellen (videoles)
 • Zodat je het juiste verdienmodel kunt bepalen voor jouw business.
 • Ontdek hoe je in crisistijd het juiste (winstgevende) verdienmodel bepaalt. (videoles)

Voorbereidingsopdracht 3.

 • Bepaal je salaris voor 2021
 • Breng de bedrijfskosten in kaart

Programma Online Training:

Deel 1: Maak je Winstgevende Plan

 • We starten bij je why, je waarom, je missie
 • Je vertaalt je dromen en doelen in een winstgevend plan.
 • Je weet hoeveel je kunt verdienen met je plannen
 • Je weet aan welke knoppen je kunt draaien als je plan nog niet winstgevend genoeg is
 • Je weet wat je te doen staat om de gewenste winst te behalen

Deel 2: Maak je Marketing- en Salesplan en 12 Wekenplan

 • Je vertaalt je winstgevende plan in een marketingplan en een verkoopplan
 • Je stelt een super concreet actieplan op voor de eerste 12 weken
 • Je neemt een super helder plan mee naar huis
 • Je weet precies wat je te doen staat om je (winst)doelen daadwerkelijk te behalen

Ik besloot mee te doen aan Winstgevende Plannen! omdat ik eigenlijk maar wat deed. Ik vroeg wat ik dacht te kunnen vragen en nam eigenlijk allerlei opdrachten aan die ik niet eens leuk vond of die niks opleverden. Ik wilde dat meer zelf in de hand hebben en niet aan het toeval overlaten.

Ik dacht altijd dat ik slecht kon sturen welke klanten me zouden gaan bellen, maar daar heb je meer invloed op dan je denkt!

Na Winstgevende Plannen! heb ik goed overzicht over mijn inkomsten en de tijd die ik aan opdrachten besteed. Gek eigenlijk, mijn hardlooptijden en dus mijn resultaten van mijn inspanningen en ook mijn doelen weet ik uit mijn hoofd. Van mijn bedrijfsresultaten had ik geen flauw idee!

Al een tijdje liep ik rond met een vaag plan. Het vage plan is een heel concreet winstgevend jaarplan geworden, met een vernieuwd opbouwend productaanbod. En ik ben er ook flink actie op aan het ondernemen.

Ik heb nog meer geleerd dan ik van te voren had gedacht. De dag biedt een heldere opbouw, Femke stelt de juiste vragen en geeft de juiste antwoorden en er zijn voldoende rustmomenten om er echt goed over na te kunnen denken. Plus het contact met al die andere ondernemers die zo’n dag met je samen doen. Het werkte voor mij heel inspirerend en verdiepend. 
Ik ben enorm dankbaar dat ik zoveel inzicht heb gekregen uit één dag met zoveel anderen. En heb geleerd om mijn plan bij te stellen, en hoe ik dat kan blijven doen om mijn bedrijf succesvol te kunnen blijven sturen.

De grootste stap die ik heb gezet, is dat ik het vertrouwen heb gekregen het aantal deelnemers voor mijn training te verhogen van 20 naar 50! En wie weet bedenk ik volgend jaar wel dat 100 ook prima is 😉

Het belangrijkste resultaat uit de training Winstgevende Plannen! is voor mij de energie die ik via Femke kreeg om mijn plannen concreet te maken. Heel concreet zelfs. Want met de voorbereidingsles voorafgaande aan de training kon ik mijn reële uurtarief uitrekenen. Oei, zonder mezelf nu meteen uit de markt te prijzen, ik weet nu dat ik voor de waarde die ik toevoeg voor mijn opdrachtgevers best een ander bedrag mag vragen. Dat was al een stap. Tijdens de training Winstgevende Plannen! gingen we met grote vellen en post-its aan de slag om een duidelijk plan voor het komend jaar te maken met wanneer doe je wat en wat levert dat aan euro’s op? Hoe concreet kun je het krijgen, dacht ik. Ik weet nu waar ik sta, waar ik heen wil met mijn bedrijf en wat ik aan resultaat kan verwachten. Sterker nog, tijdens een onverwacht acquisitiegesprek deze week gaf ik vol vertrouwen een prijs voor een bepaalde dienst af. En niemand die daar steil van achterover sloeg.. Dankjewel Femke.

Jouw coaching kwam voor mij op het juiste moment. Het was mijn grote droom helemaal voor mijzelf te beginnen en mijn baan op te zeggen. Maar zou ik wel kunnen leven van mijn bedrijf? Met jouw hulp maakte ik mijn droom concreet in cijfers, begrotingen en af te dragen BTW 😉 Onderwerpen waar ik geen kaas van had gegeten. Maar met jouw hulp ontwikkelde ik een winstgevend plan én begon ik het nog leuk te vinden ook. Je hebt mij enorm veel inzichten gegeven. Je bent mijn stok achter de deur maar ook altijd bereid om vragen te beantwoorden (ik verbaas mij er over hoe snel jij reageert!). Het geeft mij een veilig gevoel dat je met mij meekijkt. Op basis van mijn winstgevende plan heb ik nu zoveel vertrouwen gekregen dat ik mijn baan heb opgezegd en het avontuur aan ga. Jij had daarin een enorm grote bijdrage. Ik ben je daar heel dankbaar voor. Het was de investering dik waard.

Ik heb ervan genoten en ik kwam vol energie weer terug! Doordat ik nu weet aan welke knoppen ik moet draaien en ook stap voor stap mijn omzetrealisatie blijf volgen, heb ik mijn omzet (voor een groot deel) zelf in de hand! Dat voelt ontzettend goed. Voor mij één van de weinige events waar je echt praktisch aan de slag gaat en met een kant en klaar plan thuiskomt. Daarna stuurde Femke nog een handig Excel-sheet toe om je plan nog verder uit te werken. Een echte aanrader dus!

Ik vond het een hele fijne, inspirerende en nuttige dag. Er was een goede sfeer, ik heb veel leuke mensen ontmoet en alles was goed geregeld. Ik heb niet zo veel met cijfers, maar mijn man, die vind dat ik zelf iets meer kijk op cijfers wel kan gebruiken, heeft mij liefdevol naar deze dag gestuurd. Omdat Femke het zo leuk brengt, vind ik het ook minder spannend om met cijfers aan de slag te gaan. Ik heb het plan na de training verder uitgewerkt en ik ben kritisch na gaan denken over mijn plannen en hoe rendabel ze zijn. Al mijn ideeën zaten wel in mijn hoofd, maar nu ik ze op papier heb staan merk ik dat dat heel verhelderend is. Al met al vind ik Winstgevende Plannen! echt een aanrader, ook voor mensen die niets met cijfers hebben.

Golden Tuesday Aanbod:

Golden Tuesday Aanbod:

van € 497,- excl. btw

voor € 247,- excl. btw

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Deelnemers over Winstgevende Plannen

Alle deelnemers maakten grote stappen na het volgen van de training!

Ik heb grootse plannen. Van Femke leerde ik een exploitatiebegroting te maken. Dankzij de begroting kan ik vanuit vrijheid blijven dromen, maar het zijn wel stevig onderbouwde dromen doordat ik ze vertaal in getallen. Altijd voordat ik een investeringsbeslissing neem, kijk ik naar mijn cijfers met de vraag of mijn plannen financieel haalbaar zijn. Zonder financieel inzicht kan ik geen keuzes maken en dus mijn plannen niet waarmaken.

Ik vond het fijn om met Femke samen te werken. Femke is eerlijk, gedreven en eindeloos nieuwsgierig, waardoor ik nieuwe inzichten kreeg over wat ik wilde. Mede daardoor en door de interactie met andere deelnemers kon ik mijn losse ideeën samen laten vallen in een totaalplan.

Na winstgevende plannen heb ik direct de workshop gepland die ik al tijden wilde geven en heb inmiddels een programma ontworpen die klaar staat voor lancering.

Winstgevende plannen is een waardevolle dag die mij weer focus en financieel bewustzijn gaf en is de investering dubbel en dwars waard.

Tijdens Winstgevende Plannen heb ik financiële doelen gesteld en deze heb ik uitgesplitst naar doelen per maand. Het werken met maanddoelen leidde tot bewustere acties en keuzes in wat ik wel en niet doe. Ik heb deze maand € 6.500 meer omzet gemaakt dan in eerste instantie ingeschat. Winstgevende Plannen! heeft echt effect gehad!

Ik heb tijdens Winstgevend Plannen geleerd om mijn uitgangspunten helder te maken, het waarom, voor wie en hoe en dit vervolgens om te zetten in cijfers. Verder heb ik het geheel om gezet in targets die ik als leidraad gebruik bij de opzet en uitrol straks maar ook om bij te sturen daar waar nodig. Het fungeert als een soort kompas voor me. Ik heb nu een rekenmodel met variabelen die ik kan gebruiken bij de verkoop doorontwikkeling en implementatie van mijn product.

Ik besloot mee te doen aan Winstgevende Plannen! omdat ik het in 2016 anders wilde gaan doen dan in 2015, maar niet wist hoe ik dat zou moeten aanpakken. Ik heb geleerd dat plannen je echt tot actie aanzet!

Femke’s ‘Winstgevende Plannen’, kwam precies op het goede moment. In de maand ervoor had ik besloten mijn bedrijf nog duidelijker te stroomlijnen, omdat ik mijn eigen droom wil realiseren. Femke leerde mij dat je de cijfers op een rijtje moet zetten en precies moet weten wat je moet doen om meer winst te maken. Het was ontzettend verhelderend om mijn cijfers naast elkaar te zien. En een echte stimulans om dat wat op papier staat ook echt te creëren. Met de tools die Femke mij in 1 dag leerde voel ik mij weer echt de baas over mijn eigen bedrijf.

Veelgestelde vragen:

Ik deed al eerder mee, zal ik weer mee doen?

Ik zou het doen 😉 Je hebt ieder jaar opnieuw een Winstgevend Plan nodig. Daarnaast is het zo belangrijk om de tijd te nemen echt strategisch na te denken over je bedrijf, je plannen en je stappen. Tot slot is het WP event ieder jaar anders! (Met een aantal steeds terugkerende elementen)

Wat als ik nu geen tijd heb?

Je kunt starten wanneer je wilt. Ook in het eerste kwartaal van 2021 is het maken van een Winstgevend Plan nog van grote waarde.

Kan ik als startende ondernemer ook deelnemen? 

Ja dat kan zeker. Juist voor starters is een Winstgevend Plan enorm belangrijk. Je komt er tijdens deze training achter hoeveel je plannen je gaan opleveren. Een echte must dus! En als je aanbod de komende maanden verandert (dat zal zeker gebeuren) kun je die veranderingen heel goed doorvoeren in je plan zodat het steeds beter en scherper wordt.

Zal ik als ervaren ondernemer ook deelnemen? 

Ik ben sinds 2007 ondernemer en ik maak sinds 2013 ieder jaar een Winstgevend Plan. Zonder plan geen richting, zonder richting geen resultaat.

Wat is Golden Tuesday?

Golden Tuesday is ons alternatief voor Black Friday.
Beter is niet beter. Anders is beter.
We weten het allemaal; als je je niet onderscheidt, dan word je genegeerd. We krijgen dagelijks zo ongelofelijk veel informatie op ons afgevuurd, dat we gek zouden worden als we alles in ons op zouden nemen. En dat doen we dus ook niet. We negeren alles wat niet vernieuwend of bedreigend is.

Wij besloten daarom om het anders te doen.
Wij besloten om aan Golden Tuesday te doen.

Beter is niet beter.
Anders is beter.
Zeker in crisistijd.

Mijn vraag staat er niet bij?

Mail ons op [email protected] en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Golden Tuesday Aanbod:

Golden Tuesday Aanbod:

van € 497,- excl. btw

voor € 247,- excl. btw

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden