Een ijsbad maakt van mij een betere ondernemer

Een ijsbad maakt van mij een betere ondernemer

Ik zat afgelopen zaterdag in een ijsbad. Twee keer twee minuten. Je ziet op de foto hoe dat er uit zag.

Een ijsbad maakt van mij een betere ondernemer

Natuurlijk zeiden heel veel mensen:
Je bent gek!

En vroegen anderen:
WAAROM????

En alhoewel ik over het algemeen wel hou van een uitdaging, is het nemen van een ijsbad voor mij veel meer dan dat. Nog even los van de gezondheidsvoordelen (dat is een heel ander blog), word ik een beter ondernemer van ijsbaden.

Laat ik je dat uitleggen:

Being comfortable with the uncomfortable
Een ijsbad is koud. Serieus koud. En daarmee niet comfortabel. En oncomfortabele dingen ga je als mens van nature graag uit de weg.
Ik heb het al in het heel klein. Als ik met mijn kinderen naar het zwembad ga, dan plonsen die jongens er zonder aarzeling in, terwijl ik sta te treuzelen met één grote teen in het water.
Het uit de weg gaan van oncomfortabele dingen in je bedrijf is niet handig. Ondernemerschap bestaat uit voortdurende ups en downs. Voortdurende oncomfortable dingen. Een dienst die niet verkoopt. Een crisis. Een btw-aangifte. Een boekhouding die gedaan moet worden. Als je met een grote boog om lastige zaken heen loopt, los je ze niet op. En als je problemen niet oplost of uitdagingen niet aan gaat, dan bereik je nooit je doelen, wat die ook zijn.

Ik kan veel meer dan ik denk
Een tweede belangrijke les die ik leer van ijsbaden en kou, is dat ik tot veel meer in staat ben dan ik denk. Omdat dit mijn vierde ijsbad was, daagde Martijn Holtes me uit tot een dubbledip. Dat betekent dat je na die het eerste bad nog een tweede bad neemt. En dan niet tussendoor even lekker warm douchen of afdrogen of zo, nee, ik stond tussen de twee ijsbaden in gewoon nat en in mijn bikini buiten. Het miezerde. Na 15 minuten vroeg Martijn of ik klaar was voor de tweede keer, en ik zei: Nou. Jawel. Maar mijn hoofd zegt dat 1 minuut wel genoeg is hoor! Alles in mij riep: Niet nóg twee minuten. Dat is niet te doen. Eén minuut is wel genoeg. Maar Martijn kent me langer dan vandaag, en stelde voor dat ik stopte met nadenken en ging voelen wat haalbaar was. Toen ik in het ijsbad zat en hij de laatste 3 seconden van de 2 minuten aftelde (3, 2, 1….) kon ik alleen maar denken: Serieus? 2 Minuten al? Ik had makkelijk nog langer kunnen blijven zitten.
Ik kan dus veel meer dan ik denk. Ook jij kunt veel meer dan je denkt. Heb je wel eens tegen jezelf gezegd: ‘Ik heb niks met financiën?’ ‘Ik ga dat financiële deel van de zaak nooit onder de knie krijgen?’ Dan is mijn wedervraag: ‘Weet je dat zeker?’ ‘En wat zijn de consequenties als je dit tegen jezelf zegt?’ ‘Zul je ooit je doelen bereiken als je één van de meest essentiële dingen van ondernemerschap te weinig aandacht geeft?’

Focus or you’re fucked
Het derde ding wat ik leer van een ijsbad, is focus. Tijdens een ijsbad heb je volledige focus op je lijf en ademhaling nodig. Als ik dan een beetje ga zitten nadenken over irrelevante dingen (waarom heb ik niet even lippenstift opgedaan voor de foto, je weet wel, dat soort dingen), dan gaat het mis. Dan bevriezen mijn tenen en dan trek ik die 2 minuten nooit. Echt focussen is verrekte moeilijk in de huidige maatschappij. We worden voortdurend verleid om te multitasken. Van Instagram naar Facebook en weer terug… Gericht leren focussen is een must. Als jij financieel succesvol wilt zijn, zul je moeten focussen. Je komt er niet als je je laat leiden door de waan van de dag. Je moet het heft in eigen hand nemen, en iedere dag exact de juiste acties uitzetten om je doelen te bereiken. Dat is wat succesvol ondernemerschap van je vraagt!

Als jij nu ‘ja’ zegt, en een stap in oncomfortabele wateren zet, help ik je ontdekken dat je het wél in je hebt! Ik begeleid je deze zomer met 3 essentiële stappen.

Ik maakte een programma voor je wat je deze zomer kunt doorlopen:

  • Waarin je de basis (boekhouding) op orde brengt zodat deze je zo min mogelijk tijd, geld en energie kost, en zodat hij je maximaal inzicht in de financiën geeft.
  • Ik begeleid je bij het maken van een winstgevend plan, zodat je precies weet hoeveel je gaat verdienen als je doet wat je in je hoofd hebt. En ik help je met het maken van je 12 wekenplan, waarin precies staat wat je van dag tot dag te doen staat om je doelen te realiseren (FOCUS!)
  • Tot slot help ik je met de implementatie van Profit First, zodat je je geld op dagelijkse basis op een super praktische, toegankelijke en leuke manier kunt managen. Zodat je altijd winst maakt, altijd genoeg gereserveerd hebt voor de salarissen en buffers opbouwt voor moelijker tijden!

Ik bied je een programma aan met 17 online videolessen, templates en bonussen; met een waarde van 2.000 euro. En omdat ik iedereen de kans wil geven mee te doen, is de investering slechts € 297,- excl. btw.

Ik zeg JA! 

Ik wil graag precies zien wat ik allemaal krijg, en druk dan op de knop!

Heb je na deze mail nog vragen, aarzel dan niet die te stellen! Je kunt gewoon een reply op de mail geven.

Je zult merken hoe onwijs veel deze trainingen je gaat opleveren: Focus, energie, kennis, inzichten, een super concreet plan en keiharde euro’s.

Op jouw financieel gezonde en winstgevende bedrijf!

Hartelijke groet,
Femke Hogema

PS – hier lees je alles over de Finance Summerschool

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *