Vorige week maandag liep ik om 16:30 uur mijn kantoor binnen. Ik ging werken. En mijn kantoorgenoten (ik huur mijn kantoor bij een ingenieursbedrijf) riepen natuurlijk: ‘Goedemorgen!
Ik grinnikte en liep rap door naar boven; naar mijn kantoor. Op de trap had ik een flashback. Naar die baan, 15 jaar geleden, waar ik met lood in mijn schoenen om 9:15 uur binnenkwam. Ik had in de file gestaan, maar ik voelde de sneer van mijn collega’s al aankomen: ‘Goedemiddag, fijn dat je ook nog even komt werken‘ of die andere keer, bij die andere baan, waar ik om 16:45 uur weg moest om de trein te halen voor een afspraak: ‘Middagje vrij genomen?

En oh wat weet ik nog goed dat ik jaren later, ik werkte ondertussen als zelfstandig interim controller, ’s ochtends op de A30 bam een file in reed. Op een onverwachte plek. Ik hoorde op de radio dat er ‘ruim een uur vertraging was’ dus ik woog heel snel mijn opties af. Ik was vlak voor de afrit naar Barneveld en ineens herinnerde ik me dat een oud opdrachtgever van mij daar interim directeur bij een fabriek was. Ik ben dol op fabrieken, plaatsen waar eerst alleen een grondstof is, en een uur later een product. En ik belde hem snel op – of hij tijd had voor koffie en een rondleiding. Het was een magische ochtend. Op het moment dat ik eigenlijk achter mijn laptop naar excel spreadsheetjes had moeten staren (of erger, nog steeds in de file had gestaan), liep ik met een gele helm rond in een fabriek om te leren over plastic mallen. Ik realiseerde me dat het deze vrijheid was, de vrijheid om zelf de keuze te maken om NIET in de file te staan, zonder verantwoording af te hoeven leggen aan een baas (natuurlijk had ik wel gebeld dat ik later kwam), waardoor ik zeker wist dat ik nooit meer in loondienst wilde werken.
Dat flitste allemaal langs toen ik de trap op liep omdat ik om 16:30 uur pas op kantoor kwam.

* Deze foto is van een ander moment in een andere fabriek 😉

De vrijheid om te doen wat je het liefste doet, op het moment dat jij wilt werken, op de plek waar je wilt werken, is een hele belangrijke reden van mensen om ondernemer te worden. Alleen… wordt het gros dan alsnog werknemer. Werknemer in zijn of haar eigen zzp bedrijf. Met minder inkomen en meer stress. Nu mag je in theorie helemaal zelf weten wanneer je werkt, maar ben je in de praktijk altijd aan het werk. En hoef je in theorie alleen maar te doen wat je het liefste wilt, maar ben je in de praktijk naast expert in je vak, ineens ook secretaresse, boekhouder, webdesigner, juridisch medewerker en marketingmedewerker. En o ja, verkoopdirecteur. Terwijl je verkopen niet erg leuk vindt. En in theorie mag je al je zuur verdiende geld zelf houden, maar in praktijk maak je toch behoorlijk wat kosten, valt de belastingaanslag vies tegen, bouw je geen pensioen op en betaalt niemand je salaris door als er geen klus is.

Ondernemen biedt enorm veel vrijheid en ruimte – maar die vrijheid komt niet vanzelf. Dat vraagt dat je iedere dag opnieuw groeistappen zet. Dat je iedere dag werkt aan je bedrijf. Zodat je bedrijf goed voor je gaat zorgen, dankzij een vast maandelijks inkomen. En zodat je niet langer tijd ruilt voor geld, maar inkomen genereert dankzij een verdienmodel waarin het helpen van klanten niet meer enkel afhankelijk is van jouw tijdsinvestering. Maar ook zodat klanten geen toeval meer zijn, maar iets wat je zelf in de hand hebt omdat je weet hoe je klanten kunt maken.

Investeer jij in november twee dagen aan het neerzetten van jouw zakelijk succes?
Ik heb op 5 & 6 november een geweldig tweedaags programma voor je neergezet, waarin ik je begeleid om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Het maakt niet uit waar je nu staat; onderneem je al 10 jaar of start je net? Maak je de stap naar je eerste ton of eerste miljoen? Op Winstgevende Plannen krijg je de ingrediënten en denktijd om je volgende stap te zetten. Je gaat aan de slag met je verdienmodel, en je maakt een helder en haalbaar plan voor 2021. Een plan waarin precies staat wat je moet doen om je doelen te bereiken. Dit plan geeft zoveel focus dat je de investering in deze tweedaagse met gemak 10x of zelfs 100x terug verdient.

Ben jij er klaar voor om je succes te creëeren?

Op WinstgevendePlannen.nl/event staat alle informatie over de tweedaagse. Ook kun je daar je ticket bestellen.

Winstgevende Plannen kan je zowel met 75 ambitieuze ondernemers in een zaal, of via Livestream meemaken. Welke route jij ook kiest – op Winstgevende Plannen zet jij jouw route naar succes uit.

Locatie-tickets (beperkt beschikbaar!)
Een locatie-ticket is in de early bird (tot en met 2 oktober a.s.) maar € 497,- excl. btw voor twee geweldige dagen, voorbereidende opdrachten, het boek Winstgevende Plannen, een werkboek, werkbladen, lunches en als je wilt: Een vuurloop op de eerste avond!
Dat is een no-brainer toch? Die investering verdien je gegarandeerd (en waarschijnlijk tien of honderdvoudig) terug.
LET OP: Ivm de huidige maatregelen hebben we een beperkt aantal locatie-tickets te koop. Ik verwacht dat we snel uitverkocht zijn. Dus als je hier bij wilt zijn – Bestel dan vandaag je ticket.

Livestream tickets 
Livestream tickets zijn in de early bird (tot en met 2 oktober a.s.) maar € 347,- excl. btw voor twee geweldige dagen, voorbereidende opdrachten, het boek Winstgevende Plannen, een werkboek, werkbladen en een te gekke livestream team die er voor zorgt dat het is alsof je in de zaal zit! We zorgen dat je via de livestream je vragen kunt stellen alsof je in de zaal zit. En we sturen je via de post alles toe wat je nodig hebt om je winstgevende plan samen met alle andere ondernemers te maken! Hier bestel je je livestream ticket.

Op winstgevendeplannen.nl/event lees je alles over het event, het programma en welke stappen andere ondernemers hebben gezet!

Tot dan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *