Maak je echt in 2 dagen je plan voor 2023?

Maak je echt in 2 dagen je plan voor 2023?

‘Maak je echt in 2 dagen je plan voor 2023? En heb je daar veel aan?’

Deze vraag kreeg ik onlangs, van iemand die interesse had in het event ‘Fundament van Succes’ op 10 en 11 november 2022.

Ik vind het een terechte vraag. Want twee dagen van je tijd (en geld) investeren, doe je alleen als je die investering terugverdient.

Eerlijk? Het is dat ik dit event zelf organiseer – anders had ik me er voor aangemeld.
En dat klinkt natuurlijk een beetje als ‘wij van WC eend adviseren WC eend‘ maar het is meer dan dat.

Ik ben dol op events. Ik was een paar weken geleden in San Diego. Voor een tweedaags event (en natuurlijk was ik er wat langer dan dat, San Diego is fantastisch). Dit soort bijeenkomsten met gelijkgestemden zijn onwijs belangrijk voor me. Voor mijn ontwikkeling als mens en als ondernemer. Ik krijg er nieuwe ideeën en energie. Ik laad me op, zodat ik weer maanden vooruit kan.

Maar… eerlijk is eerlijk. Dit soort events hebben ook een nadeel. Ze zadelen me op met huiswerk. De meeste events geven je enorm veel input. Input die je deels opschrijft en deels meteen vergeet. Dus: top voor de energie en inspiratie, maar… veel van de dingen die je leert gaan ook verloren.

Wat ik sinds ik ondernemer ben (15 jaar al!) mis aan events, is dat je tijdens het event aan de slag gaat. Dat je óp het event het werk doet. En dat je aan het einde van het event iets in handen hebt. Geen bak huiswerk, maar een ‘eindproduct’ zogezegd.

Dus vanaf het moment dat ik zelf events ging organiseren, heb ik ze altijd ontwikkeld met een belangrijke vraag in gedachten: Wat bereiken deelnemers tíjdens het event?
Mijn events zijn daarom óók inspirerend. Zeker, want inspiratie is de energie die je nodig hebt in je bedrijf. Maar ze zijn méér dan dat. Ze zijn praktisch. Je gaat aan de slag tíjdens het event. Zodat je na het event het werk al gedaan hebt, in plaats van dat je nog moet beginnen.

Dat is ook het geval op Fundament van Succes.

  • Je formuleert je BHAG; je Big Hairy Audacious Goal. Zodat je zicht hebt op wat je op de hele lange termijn wilt bereiken met je bedrijf. Je BHAG geeft richting en helpt je om de vele (dagelijkse) keuzes sneller en beter te maken.
  • Je werkt óp het event aan je 3-jaren strategie. Zodat die gewoon kort en krachtig op papier staat vóór je naar huis gaat. En je dus weet waar je heen aan het werken bent.
  • Je maakt tíjdens het event je plan voor 2023. Zodat je weet wat je in 2023 precies gaat doen. Zodat je niet gewoon heel hard werkt, maar werkt met focus. En zodat je ook weet wat je precies in 2023 te doen staat om stappen te zetten richting je 3-jaars strategie. Want ondernemers overschatten vaak wat ze in een jaar kunnen doen, maar onderschatten wat ze in 10 jaar kunnen bereiken.
  • Je krijgt aan de hand van De Ondernemingspiramide © inzicht in die elementen van je bedrijf waar jij aandacht aan moet besteden. Voor de één is dat marketing, voor de ander sales. Voor weer een ander het uitbreiden van het team, het organiseren van de systemen of het op orde brengen van de processen. Je ontdekt niet alleen hoe het op orde brengen van deze elementen je kan helpen een volgende stap te zetten in je bedrijf (dat is de inspiratie) maar je besluit ook tijdens het event waar jij je aandacht op gaat richten en wat je daadwerkelijk gaat doen.
  • Je giet dat alles in een super concreet 12-wekenplan. Want doelen stellen is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het niet om het doel. Het gaat om de acties die je gaat nemen in de richting van dat doel. Die acties, die ga je in kaart brengen. Zodat je na het event exact weet wat je de eerste 3 maanden van 2023 gaat doen!
  • Je loopt (letterlijk) over vuur. Over 900 graden hete kolen (als je wilt; het is geheel vrijwillig). Dit is een van de krachtigste persoonlijke ontwikkelings stappen die ik (en velen met mij) in mijn leven heb gezet. De vuurloop is een avondvullend programma waarin je je blokkades die in de weg staan van jouw succes in kaart brengt en ze door het vuur laat transformeren. Daarna loop je op blote voeten over datzelfde vuur. Als je dát kunt, kun je alles. Die kracht neem je in 2023 en alle jaren daarna mee. Die kracht gaat je helpen om te bereiken wat je niet voor mogelijk had gehouden.

We gaan je op Fundament van Succes niet enkel uitleggen wat je moet weten.
We gaan je niet enkel inspireren om volgende stappen te zetten.
We gaan je niet vertellen dat je meer kunt dan je denkt.

Je gaat het doen.
Je formuleert een strategie.
Je maakt keuzes voor 2023
Je maakt een 12-weken actieplan
Je loopt over vuur en doorbreekt blokkades.

En dat allemaal in 2 dagen.
Met gelijkgestemden.

Is dit een goedkoop event? Niet persé. Het is geen snuffel event waar we je upsellen naar de real deal. Dit ís de real deal. Een waardevol event. Een event waar je direct stappen zet die je direct terugverdient. Met gemak.

Hier staat meer informatie over het event.

Het lijkt me geweldig als je er 10 & 11 november bij bent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *