‘Doen wat goed voelt’ is groot obstakel naar succes

‘Doen wat goed voelt’ is groot obstakel naar succes

Wees eens eerlijk naar jezelf – werk jij op dit moment doelgericht? Weet je precies wat je deze week, vandaag, nu! te doen staat om je doelen te behalen?

Er zijn maar bar weinig ondernemers die hier ‘ja’ op antwoorden. Het gros van de ondernemers doet gewoon maar wat. En dat bedoel ik niet neerbuigend of veroordelend. Ik heb zelf ook ruim 10 jaar gedaan wat op dat moment relevant leek of waar ik zin in had. Dat is tenslotte ook wel een beetje het idee van ondernemer zijn toch? De vrijheid om te doen wat jij wilt doen op het moment dat jij het wilt doen?

Ja en nee. Geef me een minuutje om dit voor je te nuanceren:


Veel ondernemers verlangen naar vrijheid. Vrijheid om je eigen tijd in te delen, je eigen klanten te kiezen en je eigen geld te verdienen. En vrijheid is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik ondernemer ben en waarom ik van plan ben om nooit meer voor een baas te werken ?
Maar voor heel veel ondernemers blijkt die vrijheid onbereikbaar. Ze moeten te hard werken voor te weinig geld en ze hebben veel stress over beiden.
Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is in mijn optiek omdat we werken zonder plan en zonder discipline.
Bam.
Ik zet het maar even keihard neer.

Laat ik een dag uit mijn eigen leven nemen:
Ik klap op maandagochtend mijn laptop open en check mijn e-mail. Daar staat een reactie op een voorstel wat ik vorige week verstuurde. De prospect zegt niet meteen ‘ja’, maar stelt een vraag. Ik baal, want ik had op een ‘ja’ gehoopt. Mijn vinger gaat naar het Facebook icoontje op mijn laptop. Ik klik het aan en vertel mijzelf dat ik alleen even wil zien of ik nog een reactie had op mijn bericht van gisteren. 30 Minuten later realiseer ik me dat het al weer 30 minuten later is. Ik check mijn e-mail en word bedolven onder nieuwsbrieven, vragen, reacties en urgente zaken. Ik reageer op een vijftal mails en dan gaat de telefoon. Na een dag hard werken realiseer ik me dat ik nog niet heb gereageerd op die vraag van die prospect. Nou ja, morgen, denk ik. Nu moet ik de kinderen ophalen.

Eerlijk: herken je hier iets van? Dat je een hele dag keihard werkt, maar dat dat allemaal reactief is? Je reageert op wat anderen van je willen en je laat je afleiden door social media of e-mail als het even tegen zit?
Ik wel. Maar… er zijn ook dagen, en die nemen in aantal heel rap toe, waarin ik precies doe wat me te doen staat om mijn doelen te behalen. Ik weet wat mijn doelen voor 2020 zijn, ik heb helder wat dat betekent voor de komende 12 weken en ik weet precies wat ik deze week, vandaag, NU moet doen om mijn doelen te behalen.

Laat ik even heel persoonlijk worden: Ik had een tikkie last van blue januari. Dat ken ik niet van mezelf. Ik ben meestal een stuiterend energiebommetje met een voortdurende drive om de wereld te verbeteren. Maar kennelijk ben ik ook maar een mens, en kan ik dus een tijdje ‘geen zin’ hebben. Maar ik laat me niet meer leiden door hoe ik me voel. In  mijn plan staat namelijk exact wat me te doen staat om mijn doelen te behalen. En omdat ik mijn doelen klein genoeg heb gemaakt, doe ik gewoon wat ik moet doen. Zoals het schrijven van deze nieuwsbrief. Deze onstond niet spontaan. Deze stond voor afgelopen vrijdag in mijn agenda.

Zin hebben is geen criterium.

Succesvol zijn is geen mazzel.
Succes hebben is niet weggelegd voor enkelen.
Succes creëer je zelf.
Succes is het resultaat van de juiste mindset, een goed plan en consistente actie.

Wil jij jouw succes in eigen hand hebben?
Doe dan mee aan mijn live online training ‘Creëer je eigen succes, Maak en realiseer je winstgevende plan!

HIER LEES JE ER ALLES OVER!

PS: De live training vindt plaats op 20 februari.
Om je voldoende tijd te geven om de andere opdrachten vóóraf te doen, is woensdag 12 februari de laatste mogelijkheid om je in te schrijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *