‘Ik ben helemaal geen slechte catch’, zei ik vanmorgen tegen mijn man

‘Ik ben helemaal geen slechte catch’, zei ik vanmorgen tegen mijn man

‘Ik ben helemaal geen slechte catch’ zei ik vanmorgen tegen mijn man. Het gesprek ging via de nieuwe koffiebonenmaler – die stiller is dan de oude – naar mijn behoefte aan een nieuwe, stillere blender, naar de jolige opmerking van de man dat hij een stillere vrouw ook wel zag zitten.
‘Ik ben helemaal geen slechte catch, count your blessings’ reageerde ik daar gevat op. Nu kun je vinden dat dat arrogant is, maar ik denk dat het getuigd van zelfvertrouwen. Iets wat je in je bedrijf ook nodig hebt, als je klanten wilt krijgen. Als jij niet gelooft in de waarde van je dienst of product, gaat de klant er ook niet in geloven en verkoop je niets.


Iets wat, qua zelfvertrouwen, veel ondernemers in de weg staat, is prijsstelling. Twijfel over wat de juiste prijs is of het gevoel te duur te zijn, maakt onzeker. Dat voelt de klant. Maar als je te goedkoop bent, moet je veel te hard werken voor veel te weinig geld en kun je uiteindelijk nooit de kwaliteit leveren die je wilt leveren of het bedrijf neerzetten wat de gewenste impact maakt.

Wat hierbij onwijs goed helpt, is inzicht in je verdienmodel. Zodra je ziet, dat de verhouding tussen de kosten (in tijd en geld) en baten (wat het echt oplevert in termen van winst en salaris) goed is, dan voel je in al je vezels dat het klopt. Wat je dus nodig hebt is een winstgevend plan. Een plan waarin precies staat hoeveel je gaat verdienen met je bedrijf. Je draait net zolang aan de knoppen tarief, aantal en kosten totdat het plaatje helemaal klopt bij wat jij wenst. Totdat er een plaatje staat waarvan jij zegt: Ja. Als ik dit ga doen, dan verdien ik én genoeg geld, én kan ik mijn team en mijn kosten betalen, én kan ik de belastingen betalen én hoef ik niet veel te hard te werken. Dan weet je dat het plaatje gewoon goed is, en leg je met zelfvertrouwen en overtuiging de prijs bij je klant neer.

Dit alles, en nog veel meer, krijg je in de online training (met Live webinar!) ‘Creëer je eigen succes, Maak en realiseer je winstgevende plan!‘. De investering voor deze training is € 247,- excl. btw, maar alleen deze eerste editie doe je mee met 60% korting. Je betaalt dus maar € 97,- excl. btw.

Doe je mee?

Ja, ik ben er klaar voor om mijn eigen succes te creeeren, ik doe mee!

Nee, ik denk dat het me deze keer zelf wel lukt

Ik ga graag met je aan de slag! We hebben al een mooie groep van tegen de 50 mensen bij elkaar!

PS: De live training vindt plaats op 20 februari. Om je voldoende tijd te geven om de andere opdrachten vóóraf te doen, is de laatste gelegenheid om je in te schrijven woensdag 12 februari 2020.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *