Fundament van Succes 2022

Wat wil jij bereiken met je bedrijf?

Is je bedrijf voor jou een alternatief voor een baan? Wil je gewoon voldoende verdienen om van te leven?
Of is je bedrijf voor jou een manier om impact te maken?
Of heb je persoonlijke doelen en is je bedrijf een middel om díe te behalen?
Of….

Wat is het voor jou?

Het is belangrijk om het antwoord op die vraag helder te hebben. Je kunt pas bereiken wat je wilt als je weet wat je wilt. Je kunt de route pas uitzetten en de bijbehorende stappen zetten als je weet welke kant je op moet lopen.

Mijn bedrijf dient meer dan één doel. Toen ik 15 jaar geleden startte, was het vooral een vlucht uit het loondienst keurslijf. Ik was de corporate wereld zat, en ik besloot voor mezelf te beginnen. Ik wilde eigen baas zijn 😉

Vrij snel daarna kwam de behoefte om impact te maken. Voelde ik dat ik iets bij te dragen had aan de wereld, en ging ik dat handen en voeten geven.

En ergens onderweg ging ik ervaren dat ik dat niet persé meer wilde door zélf keihard te werken. Ik merkte dat ik nog steeds impact wilde maken, en dat ik daar zéker tijd, aandacht en energie in wilde stoppen. Maar niet meer teveel. Ik besloot dat ik mijn bedrijf (het geheel van team, systemen en processen) zo wilde inrichten dat het maken van impact niet langer enkel en alleen afhankelijk was van mijn uren.

Dit is een behoorijk traject geweest. Ik erger me altijd een beetje aan de 4-hour workweek plaatjes met de hangmat en de palmbomen. Zo zag (en ziet) het er bij mij helemaal niet uit 😉
Het bouwen van een bedrijf wat waarde levert ook als je zelf níet aan het werk bent, is een traject met veel facetten. Mijn bedrijf groeide de afgelopen jaren naar een omzet van ruim een half miljoen. Ik noem een aantal elemenenten waar we (hard) aan hebben gewerkt om dit mogelijk te maken:

Waarde
Ik werd keer op keer uitgedaagd om nóg beter te weten wat het échte probleem is en wie mijn ideale klant is. Want pas toen ik echte problemen van ideale klanten ging oplossen, werd het verdienen van geld makkelijker. Ik was niet langer aanbodgestuurd bezig (Ik heb een gave training! koop!) maar ik was vráággestuurd bezig. Ik zei tegen mijn klanten: Ik snap je uitdaging, ik kan je helpen die op te pakken!

Strategie
Ik stelde mezelf keer op keer de vraag: Hoe gaan we die waarde leveren? Dat ik dat niet één op één wilde, was me duidelijk, maar hóe dan wel? Hoe zorgen we dat we het probleem van onze klanten zo goed én zo winstgevend mogelijk oplossen?

Missie & Visie
We gingen ons meer en meer verbinden met onze visie en missie. Want doordat die in alles doorademt, zijn we geloofwaardig en aantrekkelijk voor klanten

Team, Systemen en Processen
Hier ging veel aandacht heen. We hebben een team van 6 mensen, en samen lossen we de problemen van de klant op. Dat doen we niet op gevoel of op basis van toeval. We hebben heldere processen, we hebben goed nagedacht over de vraag: Hoe doen we dit? Volgens welke stappen? Welke systemen gebruiken we? En dat geheel van team, systemen en processen hebben we verfijnd. Zodat er nu in essentie een goed geoliede machine staat, waarin iedereen doet waar haar (we hebben alleen vrouwen in het team) kracht ligt.

Marketing & Sales
Klanten komen ook niet vanzelf. En ook niet toevallig. Klanten kun je maken. Moet je zelfs maken, als je iedere maand weer genoeg geld wil hebben om die machine te laten draaien. Er over nadenken hoe je consistent en consequent klanten maakt, dat is je sales funnel. En die staat. Hij kan altijd beter. Maar… wij weten hoe we klanten kunnen maken.

Financiën en Juridische zaken
Tja, en dan heb je dat deel van ondernemerschap waar niemand volgens mij echt heel blij van wordt. Financiën en Juridische zaken. Zorgen dat je boekhouding zonder al te veel stress op orde is. Zorgeloos de rekeningen en de salarissen kunnnen betalen. Winst maken. Zorgen dat je afspraken met klanten goed vastlegt, zodat er geen gedoe ontstaat. Niet perse leuk, maar wel belangrijk als je jezelf, je bedrijf en je team niet in een moeras van ellende wilt storten.

Jij! De ondernemer!
Ik noem het als een na laatste, maar het is denk ik het belangrijkste. Jij. Als ondernemer. Wat jij denkt, wat jij gelooft, hoe jij je energie managet. Dat is in essentie de crux van succes. Je bedrijf kan niet verder groeien dan dat jij groeit. Dus persoonlijk leiderschap is wellicht het belangrijkste thema in het neerzetten van je bedrijf volgens jouw voorwaarden.

Duurzaamheid
En het laatste thema is duurzaamheid. Het zorgen dat je de wereld niet een stukje slechter, maar liever een stukje beter achterlaat dan je hem vond.

Dit zijn de 8 elementen die je op orde wilt hebben als je je bedrijf gezond en duurzaam wilt laten groeien. Ik goot ze in een model: De ondernemingspiramide (r).

Terug naar jou. Ik vroeg je aan het begin van dit stuk: Wat wil jij bereiken met je bedrijf?

Als jij blij bent met hoe het nu is, chapeau! Niks meer aan doen!

maar… heb je dromen? Verlangens? Wil je groei? Minder hard werken? Meer verdienen? Meer impact maken? Dan geldt ook voor jou dat je die 8 elementen die ik net benoemde op orde wilt hebben.

Ik ga daar graag met je aan werken. Tijdens het event Fundament van Succes gaan we aan de slag met de 8 elementen uit de ondernemingspiramide.

Je gaat ontdekken waar voor jou de belangrijkste uitdaging ligt. Je maakt het concreet. Giet het in een plan. Je leert jezelf beter kennen. Je pakt je leiderschap. Je gaat twee dagen aan de slag met het bouwen aan jouw bedrijf.

Ben je er bij?

Hier staat meer informatie over het event en bestel je je ticket!

Dit word een event waar je concreet aan de slag gaat. Waar je (letterlijk!) over vuur loopt. Waar je de energie op doet om in 2023 grote stappen te zetten in de richting van jouw doelen; wat die ook zijn!

Is dit een goedkoop event? Niet persé. Het is geen snuffel event waar we je upsellen naar de real deal. Dit ís de real deal. Een waardevol event. Een event waar je direct stappen zet die je direct terugverdient. Met gemak.

Is dit een inspiratie event? Waar je heel veel gaat luisteren en met een vol hoofd thuis komt? Mwah. Ik ga heus mijn stinkende best doen om je te inpireren. Om je de energie te geven waar je maanden op voort kunt. Maar… dat is niet mijn échte doel met dit event. Ik wil vooral dat je aan de slag gaat. Dat jij tíjdens het event het ‘werk’ doet. Zodat je tíjdens het event stappen zet. En niet met een vol hoofd en een vol schrift thuis komt, maar met een concreet plan wat je gaat uitvoeren. We gaan je niet vertellen over het belang van persoonlijk leiderschap. Je gaat het pákken. Op het event. Zodat je stappen zet. Naar succes.

Ben je er bij?

Hier staat meer informatie over het event en bestel je je ticket!

Het lijkt me geweldig als je er 10 & 11 november bij bent!

 

Fotografie: Bart Honingh

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *