Fundament van Succes piramide

Wat is eigenlijk het fundament van je succes?

Wat is succes?
En wat is het fundament van je succes?

Twee belangrijke vragen.
Twee vragen waar ik al jaren over nadenk.

Laat ik beginnen met vraag 1: Wat is succes?

Iedereen verstaat iets anders onder succesvol zijn.
Een mooi uitgangspunt vind ik deze definitie:

Succes is het bereiken van gestelde doelen.

Die doelen, die zijn voor iedereen anders. Voor de één is meer inkomen van belang, voor de ander meer tijd. Voor weer een ander leukere klanten. Sommige ondernemers stellen zichzelf als doel hun bedrijf verkoopklaar te maken. Anderen streven er naar om binnen een x aantal jaar financieel vrij te zijn. En weer anderen willen graag een miljoen omzet of meer draaien.

Wat je doel ook is, je komt er meestal niet vanzelf.

En daarmee kom ik bij vraag 2:

Wat is het fundament van je succes?

15 jaar geleden, toen ik net gestart was met ondernemen, beweerde ik dat gezonde financiën het fundament was van je succes. Maar dat was vooral omdat ik financiële trainingen gaf 😉

De meeste kleine ondernemers (en dat is iedereen die nog geen miljoenen omzet draait) vooronderstellen dat hun expertise, hun passie, datgene wat ze leveren, hun fundament is van succes. Maar te veel gepassioneerde experts komen niet rond van hun bedrijf. Een passie is niet genoeg.

Alle ondernemers zijn verkopers‘, is een populaire uitspraak. En zonder verkoop heb je niks. Maar verkoop alleen is natuurlijk ook niet het antwoord. Want alles wat je verkoopt moet naar tevredenheid geleverd worden en er zijn legio bedrijven die met prachtige omzetten (lees: genoeg verkoop) toch failliet gaan.

Laten we een vierde invalshoek nemen: De ondernemer. Jij! Jíj bent het fundament van je succes. Dat wat je denkt en gelooft en de beslissingen die je neemt, die bepalen je succes. Toch? Ja en nee. Want met alléén jouzelf als geweldig mens kom je er ook niet! Je hebt een product of dienst nodig waar behoefte aan is, een strategie om je product in de markt te zetten, verkoopvaardigheden, een team, processen, systemen en in the end… winst.

Als jij, je expertise, de financiën of verkoop níet het fundament van je succes zijn, wat dan wel?
En wát is nou het verschil tussen de wél en de níet succesvolle ondernemers?

Met die vragen ben ik aan de slag gegaan. En de uitkomst goot ik in een model. De ondernemingspiramide. En die piramide vormt de rode draad van het event ‘Fundament van Succes’. Tijdens dat tweedaagse event ga je aan de slag met alle aspecten van succesvol ondernemerschap. Ontdek je waar voor jou het belangrijkste aandachtspunt ligt en maak je een super concreet 12-weken actieplan zodat je precies weet wat je het eerste kwartaal van 2023 te doen staat om de volgende stap te zetten naar jouw succes!

Dit word een event waar je concreet aan de slag gaat. Waar je (letterlijk!) over vuur loopt. Waar je de energie op doet om in 2023 grote stappen te zetten in de richting van jouw doelen; wat die ook zijn!

Zie je ik je daar?

Hier staat meer informatie over het event en bestel je je ticket!

Het lijkt me geweldig als je er 10 & 11 november bij bent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *